Stress en Burnout Coach

Als stress en burnout coach helpen wij jou om de storm in je hoofd te trotseren en je eigen koers te bepalen in het leven. 

Herken jij jezelf als iemand die diep van binnen voortdurend gestrest en rusteloos is, ondanks de schijnbare kalmte aan de oppervlakte? Misschien ben je wel een gevoelige ziel met een rijke verbeelding, die zelden over zichzelf opschept, maar toch altijd het gevoel heeft tekort te schieten. 

Als dit bekend klinkt, dan ben je hier op de juiste plek. Neem contact op met Ship Psychology en ontdek de mogelijkheden.

stress en burnout coach

Wat doet een stress en burnout coach?

Als stress en burnout coach help ik jou om grip te krijgen op je omstandigheden, gedachten en gevoelens die jou stress bezorgen. Daarbij leer je herkennen wat voor jou signalen van stress, overspannenheid of zelf burn-out zijn, en wat je kan doen om jezelf op die momenten te berschermen. 

In mijn praktijk voor counseling en coaching in Eindhoven bied ik jou een veilige haven om tot rust te komen. Ik ondersteun je bij het ontdekken wat jou energie geeft, en hoe je dat in kan zetten om de momenten dat je zoveel stress ervaart.

Hoe merk je dat je een burnout hebt?

Het herkennen van een burn-out is de eerste stap. Constante vermoeidheid, gebrek aan motivatie, prikkelbaarheid en concentratieproblemen
zijn allemaal waarschuwingssignalen van overspannenheid. Het is verleidelijk die signalen te negeren, want we moeten vaak nog zoveel doen. Maar die signalen zullen steeds heftiger worden… tot er iets knapt. Je hebt dan nergens meer energie voor: je bent opgebrand. Een burnout. 

Wanneer je deze alarmsignalen bij jezelf herkent, is het essentieel voor je gezondheid om hier gehoor aan te geven. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Professionele hulp kan dan uitkomst bieden. 

Als stress en burnout coach help ik je om je mentale evenwicht tussen spanning en plezier weer terug te vinden en zo de nodige stappen te zetten naar herstel.

Wat helpt niet bij een burnout?

Een van de belangrijkste dingen om te vermijden bij overspannenheid of een burnout is het doorgaan alsof er niets aan de hand is. Een pas op de plaats, of tenminste gas terugnemen, is essentieel om het beetje energie en veerkracht die je nog hebt te bewaren. Hoe meer je daarvan nog hebt, hoe sneller je herstelt van je klachten. 

Neem de tijd om te rusten, bij te komen, en zoek professionele ondersteuning om te herstellen – en om terugval in de toekomst te voorkomen. Als stress en burnout coach help ik je verkennen wat voor jou gezonde grenzen zijn, hoe je die herkent en bewaakt, en begeleid je daarbij tijdens je herstelproces.

Welke behandeling helpt wel bij burnout?

Als stress en burnout coach bied ik gepersonaliseerde begeleiding, gericht op jouw specifieke behoeften en omstandigheden, en aangepast op hoeveel energie en veerkracht je nog hebt. Het uitgangspunt is het vinden van een balans tussen de draaglast waar je stress van ervaart, en je draagkracht waar je juist energie uit put.

De begeleiding omvat counseling, stressmanagementtechnieken, ontspanningsoefeningen en het aanleren van gezonde copingstrategieën. Zo werken we samen aan het herstel van jouw mentale welzijn en het opbouwen van veerkracht voor de toekomst.

Hoelang duurt herstel van burnout?

Het herstel van overspannenheid en burnout kan je niet overhaasten. Het vergt tijd, inzet (rust nemen is lastig als je dat niet gewend bent) en vooral geduld. Wanneer je te snel te veel wilt, veroorzaakt dat vaak een terugval in klachten. Ook dat is kenmerkend van burnout. Je dacht al een heel eind hersteld te zijn, maar dan merk je ineens dat je er toch nog niet bent. Met begeleiding zal je echter ook merken dat je steeds sterker wordt, ook als je soms een stapje terug moet doen.

De duur van het herstel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de burn-out, jouw veerkracht en copingvaardigheden, en de
ondersteuning die je krijgt vanuit je (werk)omgeving. Als stress en burnout coach help ik je tijdens dit proces, zodat je gaandeweg herstelt van je klachten nu, en ook weet hoe je terugval in de toekomst kan voorkomen.

Stress en burnout coach nodig? Neem contact op

Zoek je een stress en burnout coach? Als jij klaar bent om de storm in je hoofd te trotseren en weer grip te krijgen op je leven, help ik je graag.  Goed om te weten: ik ben ook gespecialiseerd in HSP coaching en andere vormen van neurodivergentie (ADHD, ASS, HB). 

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en samen zetten we de eerste stap op weg naar herstel en welzijn.